Case studies tagged with Denmark

Displaying 1 - 3 of 3

Aarhus – A City Perspective (REGREEN Urban Living Lab) - Denmark

Aarhus – A City Perspective (REGREEN Urban Living Lab) - Denmark

In the scope of the REGREEN project, the Aarhus Municipality aims to promote urban liveability, by systematically enhancing and restoring ecosystem services and biodiversity as the basis for Nature-based solutions (NbS):

In this regard, Aarhus aims to improve water quality, water flow management and carbon sequestration

Further objectives include heat mitigation as well as reforestation and renaturing activities of agricultural land to create urban forests, increase biodiversity sites and allow for open...


NATURE-IN New Sustainable Nature-Inclusive Architectural Devices for the Transformation of our Interior Dwelling Space: through Selected Case Studies.

NATURE-IN introduces Nature-connection sensory experiences through architectural interior space to improve our health and wellbeing.

Nature-In is an artistic, technical and historical research, that will gain knowledge from our architectural heritage to inform us of a Contemporary Design, through Landscape, Architectural Interior and Biophilic Design approaches, as a resource to mitigate an urgent problem. The overall aim is to improve Nature’s connection with the interior spaces of buildings, to enhance the health and wellbeing in dwellings and urban areas in the EU and beyond. Thus, Nature-In may transform the reality towards a better life.


Co-Creation of an URBiNAT Healthy Corridor for Høje Taastrup, Copenhagen

Høje-Taastrup Municipality is a follower city in the URBiNAT project. The municipality is  sharing its urban regeneration experiences with other cities as well as learning best practices that will reinforce the implementation of the ongoing plans. Within URBiNAT Høje-Taastrup wish to explore the likely facilities to be developed and sustained on the ground where a new Community House is to be built, a passage between the Gregersens Quarter and the station and the linkages to a park which will be developed in the coming years during the refurbishments of the area (see photo). The...