Case studies tagged with Landscape design

Displaying 1 - 6 of 6

Green roof in the Village Elves Hideaway

Green roof in the Village Elves Hideaway

Favoring of environmentally sustainable materials and solutions has been the main objective in the construction and services of Village Elves Hideaway. The newest ecological knowledge is integrated with mythology of Lapland in order to produce fascinating stories for guided tours. For this reason the green roof of Wise Elf´s house was built.

The construction was carried out as a part of larger project ‘From forest Baths to Green Roofs’ which aimed at new practices in nature-based services that enhance the wellbeing of travelers. 


NATURE-IN New Sustainable Nature-Inclusive Architectural Devices for the Transformation of our Interior Dwelling Space: through Selected Case Studies.

NATURE-IN introduces Nature-connection sensory experiences through architectural interior space to improve our health and wellbeing.

Nature-In is an artistic, technical and historical research, that will gain knowledge from our architectural heritage to inform us of a Contemporary Design, through Landscape, Architectural Interior and Biophilic Design approaches, as a resource to mitigate an urgent problem. The overall aim is to improve Nature’s connection with the interior spaces of buildings, to enhance the health and wellbeing in dwellings and urban areas in the EU and beyond. Thus, Nature-In may transform the reality towards a better life.


BIOTOPE CITY - the dense city as nature

Biotope City - the dense city as nature

Biotope City is an integral concept of the Biotope City Foundation Amsterdam based on the integrative combination of Flora + Fauna + Humans to realise the dense city as nature.

World's first official climate-resilient district and world's first constructed Biotope City in Vienna with 2/3 affordable social housing and climate adaptation by the support of GREENPASS - the world's first Software-as-a-Service for climate...



Park Spoor Noord, Antwerp

park-spoor-noord4credit-antwerp-municipality.jpg

The release of an open public space with such dimensions in a densely-built city district offered a unique opportunity to restore the connection among the surrounding areas with a solid green lung.  The site was previously a brownfield land that needed remediation. (During the entire remediation operation, approximately 100,000 m³ of land was excavated) However, even the residents of the neighboring areas faced with initial skepticism the usefulness of a park in the specific location.

The idea was to have an economically viable park that would function as social space, a space that...


Yerevan-Nature-Based Solution: A GREEN WALL FOR KINDERGARTEN

Challenges

The described situation was an opportunity for the nature based solutions (green wall creation) implementation. Particularly, based on the scientific data available from more than 160 Yerevan kindergartens specific one was identified and selected ensuring the maximum benefits for the kindergarten territory, its sounding and children’s health.

Objective

The testing site - kindergarten was built in former Soviet Union period and did not underwent any reconstruction action. Due to its spatial location the kindergarten is...